Πως μπορω να φτιαξω σαλάμι της Γένοβας



 Το σαλάμι της Γένοβας είναι ένα προϊόν αλλαντικών από χοιρινό κρέας, το οποίο καρυκεύεται με αλάτι, σκόρδο και άλλα μπαχαρικά. Ακολουθεί μια συνταγή για την παρασκευή σαλαμιού Γένοβας στο σπίτι:

Συστατικά:

3 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη, καθαρισμένη από το περιττό λίπος

2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Κόψτε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε μικρούς κύβους, μεγέθους περίπου 1 ίντσας. Τοποθετήστε το χοιρινό σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τους σπόρους μάραθου, την πάπρικα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε). Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το χοιρινό κρέας, ανακατεύοντας για να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Μεταφέρετε το καρυκευμένο χοιρινό κρέας σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες και μέχρι 3 ημέρες.

Αφού μαριναριστεί το χοιρινό κρέας, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°F. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τοποθετήστε το χοιρινό κρέας στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε το στο φούρνο για 2-3 ώρες ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 160°F.

Βγάλτε το χοιρινό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, κόψτε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και σερβίρετε όπως θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φέτες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα ή να τις τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και να τις καταψύξετε για έως και 3 μήνες. Καλή όρεξη!

Post a Comment

0 Comments