ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πως να φτιαξω Αμερικανικο Τυρι

 Το αμερικανικό τυρί είναι ένας τύπος τυριού που συνήθως παρασκευάζεται από ένα μείγμα γάλακτος, λιπών γάλακτος και πρωτεϊνών γάλακτος. Είναι γνωστό για την απαλή, κρεμώδη υφή του και την ήπια, αλμυρή γεύση του.

Για να φτιάξετε αμερικάνικο τυρί στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ

1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά

Οδηγίες:

Συνδυάστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 90°F.

Διαλύστε το κιτρικό οξύ στο ξύδι και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το μείγμα στο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε την πυτιά στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να παραμείνει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να πήξει.

Στρώστε ένα σουρωτήρι με τυρομάντιλο και τοποθετήστε το πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το πηγμένο μείγμα στο σουρωτήρι και, στη συνέχεια, μαζέψτε τις άκρες του τυρομάντηλου και δέστε τις για να σχηματίσετε μια σακούλα.

Κρεμάστε τη σακούλα με το τυρομάντιλο πάνω από το μπολ και αφήστε το να στραγγίξει για περίπου 4 ώρες ή μέχρι το τυρί να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.

Ξετυλίξτε το τυρί και μεταφέρετέ το σε ένα σκεπαστό δοχείο. Φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ελπίζω αυτή η συνταγή να σας βοηθήσει να φτιάξετε το δικό σας αμερικάνικο τυρί στο σπίτι!

Post a Comment

0 Comments