ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 


Αν βρεθείτε ποτέ στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, υπάρχουν πολλά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:


Το φρούριο και το πάρκο Kalemegdan: Αυτό το ιστορικό φρούριο, που βρίσκεται στην καρδιά του Βελιγραδίου, προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα. Το φρούριο στεγάζει επίσης διάφορα μουσεία, όπως το Στρατιωτικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αστεροσκοπείο.


Skadarlija: Αυτή είναι η μποέμικη συνοικία της πόλης, γεμάτη με γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια, ζωντανή μουσική και χορευτικά κλαμπ, καθώς και παραδοσιακά σερβικά εστιατόρια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το cevapi (ψητός κιμάς) και το kajmak (ένα είδος επάλειψης τυριού).


Το Εθνικό Μουσείο: Αυτό το μουσείο στεγάζει μια συλλογή με πάνω από 400.000 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα σημαντικότερα έργα σερβικής και γιουγκοσλαβικής τέχνης του 19ου και 20ού αιώνα.


Ο καθεδρικός ναός του Βελιγραδίου: Αυτός ο πανέμορφος νεοβυζαντινός καθεδρικός ναός, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας. Είναι επίσης ο τόπος τελευταίας ανάπαυσης πολλών Σέρβων βασιλιάδων και βασιλισσών.


Η συνοικία Ζέμουν: Η συνοικία Zemun, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, είναι ένα γοητευτικό τμήμα της πόλης με πλούσια ιστορία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Πύργο Γκάρντος, τον Πύργο της Χιλιετίας και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


Συνολικά, το Βελιγράδι είναι μια ζωντανή και συναρπαστική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Είτε σας ενδιαφέρει η τέχνη, η ιστορία, είτε απλά απολαμβάνετε την τοπική ατμόσφαιρα, υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν στο Βελιγράδι.

Post a Comment

0 Comments