Πως να φτιαξω Αποξηραμενο κρεας Biltong Νότιας Αφρικής



 Το Biltong είναι ένα παραδοσιακό νοτιοαφρικανικό σνακ που παρασκευάζεται από φέτες αποξηραμένου και παστεριωμένου κρέατος, συνήθως βοδινού ή κυνηγετικού. Είναι παρόμοιο με το jerky, αλλά είναι συνήθως παχύτερο, υγρότερο και πιο γευστικό, λόγω της χρήσης υγρής ωρίμανσης και της μεγαλύτερης διαδικασίας ξήρανσης.

Για να φτιάξετε biltong στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

500 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, όπως σπαλομπριζόλα, ψαρονέφρι ή φτερούγα.

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή biltong:

Κόψτε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 5 mm (0,2 ίντσες).

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε).

Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαριού σε ένα ρηχό πιάτο και καλύψτε τις με το μείγμα καρυκευμάτων, φροντίζοντας να καλύψετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές των φέτες.

Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρετε το μοσχάρι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 80°C (175°F). Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαριού στο προετοιμασμένο ταψί σε μία στρώση, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ κάθε φέτας.

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και στεγνώστε το μοσχαρίσιο κρέας για 4-6 ώρες ή μέχρι οι φέτες να είναι στεγνές και σκληρές.

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το biltong να κρυώσει εντελώς. Το biltong είναι τώρα έτοιμο να σερβιριστεί ως σνακ ή να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές.

Σημείωση: Αν δεν έχετε φούρνο, μπορείτε επίσης να στεγνώσετε το μοσχάρι κρεμώντας τις φέτες σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος, όπως μια σκεπαστή βεράντα ή ένα γκαράζ. Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως και πρέπει να το γυρίζετε τακτικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο στέγνωμα. Ο χρόνος ξήρανσης εξαρτάται από την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξήρανσης, αλλά θα πρέπει να χρειαστούν τουλάχιστον μερικές ημέρες για να στεγνώσει πλήρως.



Post a Comment

0 Comments