Αν βρεθεις ποτε στη Ρωμη ..

 


Η Ρώμη είναι μια όμορφη πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας:

Επισκεφθείτε το Κολοσσαίο, το διάσημο αμφιθέατρο όπου κάποτε αγωνίζονταν μονομάχοι. Πρόκειται για ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε για όποιον επισκεφθεί τη Ρώμη.

Κάντε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και εξερευνήστε τα δαιδαλώδη δρομάκια και τις όμορφες πλατείες, όπως η Πιάτσα Ναβόνα και η Φοντάνα ντι Τρέβι.

Επισκεφθείτε το Βατικανό, όπου βρίσκεται ο Πάπας και πολλά όμορφα θρησκευτικά κτίρια, όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η Καπέλα Σιξτίνα.

Δοκιμάστε μερικά από τα νόστιμα πιάτα της τοπικής κουζίνας, όπως ζυμαρικά, πίτσα και παγωτό. Η Ρώμη είναι γνωστή για το φαγητό της, οπότε φροντίστε να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά πιάτα.

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή σε μια από τις κοντινές πόλεις ή κωμοπόλεις, όπως το Τίβολι, η Όστια Αντίκα ή το Castelli Romani. Αυτά τα μέρη είναι εύκολα προσβάσιμα από τη Ρώμη και προσφέρουν μια ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό της γύρω περιοχής.

Επισκεφθείτε το Πάνθεον, έναν πανέμορφα διατηρημένο αρχαίο ναό που σήμερα λειτουργεί ως εκκλησία. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία κτίρια στον κόσμο.

Εξερευνήστε τη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου κάποτε λάμβανε χώρα η πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μέρος για να μάθετε για την ιστορία της Ρώμης.

Επισκεφθείτε τη Galleria Borghese, ένα πανέμορφο μουσείο τέχνης που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης.

Πάρτε μέρος σε μια γαστρονομική ξενάγηση για να δοκιμάσετε μια ποικιλία τοπικών πιάτων και να μάθετε για τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ρώμης.

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στην Πομπηία, μια συναρπαστική αρχαία ρωμαϊκή πόλη που διατηρήθηκε από τη στάχτη μετά την έκρηξη του Βεζούβιου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείτε πώς ήταν η ζωή στην αρχαία Ρώμη.




Post a Comment

0 Comments