ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Πως να φτιαξω Acquacotta Ιταλικη Σουπα



 Η Acquacotta είναι μια παραδοσιακή ιταλική σούπα που φτιάχνεται με λαχανικά, φασόλια και μπαγιάτικο ψωμί. Είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που σερβίρεται συχνά ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό.

Για να φτιάξετε acquacotta στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι αποξηραμένα φασόλια, όπως φασόλια κανελίνι, μπορλότι ή νεφρά, τα οποία έχουν μουλιάσει σε νερό όλη τη νύχτα και έχουν στραγγιστεί

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτριο καρότο, σε κύβους

1 μικρό κολοκυθάκι, σε κύβους

1 μικρή πατάτα, σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, φρυγανισμένο

ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή acquacotta:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, αφήστε το ζωμό, το νερό και τα φασόλια να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 1 ώρα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν.

Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πατάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρετε την acquacotta ζεστή, με μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού στην κορυφή κάθε μπολ. Περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά στην acquacotta, όπως πιπεριές, σέλινο ή ντομάτες. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το καρύκευμα στα γούστα σας, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο μαϊντανό, βασιλικό, κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο, αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με την επιθυμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ζωμού για να διαφοροποιήσετε τη γεύση της σούπας.

Post a Comment

0 Comments