Πως μπορούμε να εξαλείψουμε την αδράνεια του μυαλού μας;



Η αδράνεια είναι η τάση ενός αντικειμένου ή ενός συστήματος να αντιστέκεται στην αλλαγή, και μπορεί να ισχύει και για το μυαλό. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε τη νοητική αδράνεια, ειδικά όταν έχουμε κολλήσει σε μοτίβα σκέψης ή συμπεριφοράς που δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε την αδράνεια του νου σας:

Προσδιορίστε την πηγή της αδράνειας: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι σας κάνει να αισθάνεστε κολλημένοι ή να αντιστέκεστε στην αλλαγή. Αισθάνεστε συγκλονισμένοι, φοβισμένοι ή αβέβαιοι για το μέλλον; Αισθάνεστε αντίσταση στην αλλαγή επειδή νιώθετε άνετα με τον τρόπο που είναι τα πράγματα; Η κατανόηση της βαθύτερης αιτίας της ψυχικής σας αδράνειας μπορεί να σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα: Η ενσυνειδητότητα είναι η πρακτική της προσοχής στην παρούσα στιγμή χωρίς κρίση. Εστιάζοντας στην αναπνοή σας, στο σώμα σας και στο περιβάλλον σας, μπορείτε να βοηθήσετε να ηρεμήσει το μυαλό σας και να μειώσετε την επιρροή της νοητικής αδράνειας.

Κάντε μικρά βήματα: Αντί να προσπαθείτε να κάνετε μεγάλες, σαρωτικές αλλαγές με τη μία, δοκιμάστε να κάνετε μικρά βήματα προς τους στόχους σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δυναμική και να ξεπεράσετε τη νοητική αδράνεια.

Αναζητήστε υποστήριξη: Μπορεί να είναι χρήσιμο να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή, προπονητή ή μέντορα για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ψυχική αδράνεια και να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε να δείτε στη ζωή σας. Μπορούν να σας παρέχουν καθοδήγηση, υπευθυνότητα και ενθάρρυνση καθώς εργάζεστε για την εξάλειψη της αδράνειας του μυαλού σας.

Μείνετε θετικοί: Είναι σημαντικό να παραμένετε θετικοί και να εστιάζετε στην πρόοδο που κάνετε, αντί να μένετε σε αναποδιές ή αποτυχίες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και δυναμική καθώς εργάζεστε για να ξεπεράσετε τη νοητική αδράνεια.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Ηθελα να ρωτησω πως μπορω να βαψω τα πλακακια του μπανιου,με τι υλικο(αντοχης)και ποσο χρωμα θα χρειαστω για 5τμ;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments