Τι γινόταν στα Καβειρια και τα Ελευσίνια μυστήρια;


Τα Καβείρια μυστήρια ήταν μια μυστηριακή λατρεία με επίκεντρο τον θεό Ήφαιστο  και τη σύζυγό του, τη θεά Αθηνά. Τα Καβείρια μυστήρια τελούνταν στο νησί της Λήμνου στο Αιγαίο Πέλαγος και πιστεύεται ότι τα έφερε στο νησί ο θεός Διόνυσος. Οι τελετές και οι τελετουργίες των Καβείριων μυστηρίων καλύπτονταν από μυστικότητα και μόνο τα μυημένα μέλη της λατρείας επιτρεπόταν να συμμετέχουν.

Τα Ελευσίνια μυστήρια ήταν μια μυστηριακή λατρεία με επίκεντρο τη θεά Δήμητρα και την κόρη της, Περσεφόνη. Η λατρεία είχε την έδρα της στην πόλη της Ελευσίνας στην αρχαία Ελλάδα, και οι τελετές και οι τελετουργίες των Ελευσίνιων μυστηρίων ήταν επίσης καλυμμένες με μυστικότητα. Η μύηση στα Ελευσίνια μυστήρια θεωρούνταν μεγάλη τιμή και η λατρεία πίστευαν ότι προσέφερε στους μυημένους της πνευματική φώτιση και μια καλύτερη ζωή μετά θάνατον.

Τόσο τα Καβείρια όσο και τα Ελευσίνια μυστήρια ήταν αρχαίες θρησκευτικές τελετές που καλύπτονταν από μυστικότητα και ήταν ανοικτές μόνο στα μυημένα μέλη της λατρείας. Οι τελετές αυτές περιελάμβαναν πιθανότατα μια ποικιλία τελετουργιών και συμβολικών πρακτικών, αλλά οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια των μυστηρίων δεν είναι γνωστές, καθώς κρατούνταν μυστικές από τους ξένους.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Υπάρχουν αλλες διαστάσεις;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Post a Comment

0 Comments