Απο τι αποτελούνται τα αστρα;

Τα αστέρια αποτελούνται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο, με ίχνη άλλων στοιχείων όπως ο άνθρακας, το οξυγόνο και το άζωτο. Η ακριβής σύνθεση ενός αστέρα εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθός του και άλλους παράγοντες.

Τα αστέρια σχηματίζονται από πυκνά νέφη αερίου και σκόνης γνωστά ως νεφελώματα. Καθώς το νεφέλωμα καταρρέει λόγω της ίδιας του της βαρύτητας, αρχίζει να θερμαίνεται και τελικά γίνεται αρκετά θερμό ώστε να πυροδοτηθεί η πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα του. Αυτή η διαδικασία πυρηνικής σύντηξης μετατρέπει το υδρογόνο σε ήλιο και απελευθερώνει ένα τεράστιο ποσό ενέργειας με τη μορφή φωτός και θερμότητας.

Η θερμοκρασία και η πίεση στον πυρήνα ενός άστρου είναι εξαιρετικά υψηλές, επιτρέποντας στις αντιδράσεις σύντηξης να συνεχίζονται για εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια. Η θερμότητα και το φως που παράγονται από αυτές τις αντιδράσεις είναι αυτά που κάνουν τα αστέρια ορατά σε εμάς από τη Γη.

Καθώς ένα αστέρι γερνάει, τελικά θα εξαντλήσει τα καύσιμα υδρογόνου και θα αρχίσει να ψύχεται και να διαστέλλεται. Όταν συμβεί αυτό, το άστρο μπορεί να μετατραπεί σε ένα διαφορετικό είδος αντικειμένου, όπως ένας ερυθρός γίγαντας ή ένας λευκός νάνος. Η ακριβής διαδικασία και το αποτέλεσμα εξαρτώνται από το μέγεθος και τη μάζα του άστρου.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πώς μπορώ να διακρίνω τους αρνητικούς ανθρώπους; Πώς προστατευομαι ;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments