Πως να φτιαξω ιταλικη Sopressata

 


Η Sopressata είναι ένα είδος ιταλικού αλλαντικού που παρασκευάζεται από χοιρινό κιμά και καρυκεύεται με διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Για να φτιάξετε sopressata στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά: 1:

2 κιλά χοιρινό κιμά

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χοιρινό κιμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, το βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν.

Χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσες μερίδες και σχηματίστε κάθε μερίδα σε κούτσουρο.

Τοποθετήστε τους κορμούς σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και βάλτε τους στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες για να μπορέσουν να ενωθούν οι γεύσεις.

Μετά από 3 ημέρες, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°F.

Τοποθετήστε τους κορμούς sopressata στο φούρνο και ψήστε για 2 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 160°F.

Αφαιρέστε τη sopressata από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόψτε τη sopressata σε λεπτές φέτες και χρησιμοποιήστε την ως επικάλυψη για πίτσες, σάντουιτς ή σαλάτες. Εναλλακτικά, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τη χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε σάλτσες ζυμαρικών, μαγειρευτά ή άλλα πιάτα. Καλή όρεξη!

Σημείωση: Ο χρόνος ξήρανσης της sopressata μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός σας. Αν προτιμάτε μια πιο ξηρή, πιο σφιχτή sopressata, μπορείτε να κρεμάσετε τους κορμούς σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος για να στεγνώσουν για επιπλέον 1-2 εβδομάδες πριν την κόψετε σε φέτες και τη χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να ελέγξετε αν η sopressata είναι έτοιμη κόβοντας ένα μικρό κομμάτι και τηγανίζοντάς το σε ένα τηγάνι. Αν έχει ωριμάσει πλήρως, θα είναι σταθερή και δεν θα απελευθερώνει υγρά όταν μαγειρεύεται.

Post a Comment

0 Comments