Πως να φτιαξω Ισπανικο Jamón Serrano



Το Jamón Serrano είναι ένα είδος ισπανικού παστουρμά που παραδοσιακά παρασκευάζεται από τα πίσω πόδια χοιρινού κρέατος. Καρυκεύεται με αλάτι και αποξηραίνεται στον αέρα για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να αποκτά πλούσια, αλμυρή γεύση και σφιχτή, ξηρή υφή. Για να φτιάξετε το Jamón Serrano στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά:

1 ολόκληρο χοιρινό μπούτι, περίπου 10-12 κιλά

1 φλιτζάνι αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

Οδηγίες χρήσης: Για να φτιάξετε το σερβίτσιο σε μια φέτα, βάλτε το σε ένα μπολ και βάλτε το σε ένα μπολ:

Ξεπλύνετε το χοιρινό μπούτι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Τρίψτε το μείγμα σε όλο το χοιρινό μπούτι, φροντίζοντας να το καλύψετε ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε το μπούτι σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες, αναποδογυρίζοντας τη σακούλα μια φορά την ημέρα για να ανακατανέμεται το καρύκευμα.

Μετά από 3 ημέρες, αφαιρέστε το μπούτι από τη σακούλα και κρεμάστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος για να στεγνώσει για τουλάχιστον 3 μήνες. Το καλύτερο μέρος για να κρεμάσετε το μπούτι είναι ένα κελάρι ή υπόγειο, όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 55-65°F και η υγρασία χαμηλή.

Μετά από 3 μήνες, το Jamón Serrano θα πρέπει να έχει ωριμάσει πλήρως και να είναι έτοιμο για κατανάλωση. Κόψτε το σε λεπτές φέτες και σερβίρετε το ως τάπα ή χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς, σαλάτες ή άλλα πιάτα. Απολαύστε το!

Σημείωση: Ο χρόνος ξήρανσης του Jamón Serrano μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός σας. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από 3 μήνες για να ωριμάσει πλήρως. Μπορείτε να ελέγξετε αν το Jamón Serrano είναι έτοιμο κόβοντας ένα μικρό κομμάτι και τηγανίζοντάς το σε ένα τηγάνι. Αν έχει ωριμάσει πλήρως, θα είναι σταθερό και δεν θα απελευθερώνει υγρά όταν μαγειρεύεται.

Post a Comment

0 Comments