Πως να φτιαξω το δικο μου Κραγιον;

Το να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική εργασία που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το χρώμα και τα συστατικά στις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν τα βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν στο σπίτι:

Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Κερί μέλισσας ή άλλο είδος κεριού (όπως κερί καρναούμπα ή καντελίλα)

Λάδι καρύδας ή άλλο είδος ελαίου (όπως ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο)

Ένα καλούπι από σιλικόνη ή μέταλλο

Χρωστικές που είναι ασφαλείς για τα χείλη ή φυσικές σκόνες (όπως σκόνη παντζαριού ή κακάο) για να προσθέσετε χρώμα στο κραγιόν

Προαιρετικά: αιθέρια έλαια ή άλλα αρώματα για πρόσθετο άρωμα.

Λιώστε το κερί και το λάδι μαζί σε διπλό λέβητα ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ενωθούν πλήρως. Η αναλογία κεριού προς λάδι εξαρτάται από τη συνοχή που θέλετε για το κραγιόν σας. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να χρησιμοποιείτε ίσες ποσότητες από το καθένα.

Προσθέστε τις χρωστικές ουσίες ή τις φυσικές σκόνες στο λιωμένο μείγμα κεριού και λαδιού, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί πλήρως το χρώμα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές ποσότητες και συνδυασμούς χρωστικών ουσιών για να επιτύχετε την επιθυμητή απόχρωση.

Προαιρετικά: προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων ή άλλων αρωμάτων στο μείγμα για πρόσθετο άρωμα.

Αδειάστε το μείγμα στο καλούπι σιλικόνης ή στο μεταλλικό καλούπι και αφήστε το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα, ανάλογα με το μέγεθος του καλουπιού.

Μόλις το κραγιόν στερεοποιηθεί, αφαιρέστε το από το καλούπι και είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κραγιόν σε ένα μικρό δοχείο ή σε ένα σωληνάριο αν έχετε διαθέσιμο.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αν χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως να φτιαξω εναν ανιχνευτη μεταλλων ;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments