Πως να φτιαξω κερια ;;

 Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κεριών που μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι και η συγκεκριμένη μέθοδος εξαρτάται από τον τύπο κεριού που θέλετε να φτιάξετε. Ακολουθεί μια γενική επισκόπηση των βημάτων που απαιτούνται για την παρασκευή κεριών:

Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε: κερί, φυτίλι, βαφή (προαιρετικά), άρωμα (προαιρετικά) και τυχόν καλούπια ή δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε.

Λιώστε το κερί. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση διπλού λέβητα ή φούρνου μικροκυμάτων.

Προσθέστε οποιαδήποτε επιθυμητή βαφή ή άρωμα στο λιωμένο κερί.

Τοποθετήστε το φυτίλι στο καλούπι ή το δοχείο. Εάν χρησιμοποιείτε καλούπι, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα στήριγμα φυτιλιού ή άλλο μέσο για να κρατήσετε το φυτίλι στο κέντρο.

Αδειάστε το λιωμένο κερί στο καλούπι ή στο δοχείο.

Αφήστε το κερί να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα, ανάλογα με το μέγεθος του κεριού.

Αφαιρέστε το κερί από το καλούπι ή το δοχείο. Εάν χρησιμοποιείτε δοχείο, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε το φυτίλι στο επιθυμητό μήκος.

Αυτό ήταν! Με αυτά τα βασικά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά στο σπίτι. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά κεριά, αρώματα και βαφές για να δημιουργήσετε μοναδικά και εξατομικευμένα κεριά. Απλά φροντίστε να ακολουθείτε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας όταν εργάζεστε με καυτό κερί και ανοιχτές φλόγες.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για τι ειναι οι κρυσταλλοι; πως δημιουργηθηκαν; που μας βοηθανε;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Post a Comment

0 Comments