ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Feijoada Brazil



 Η φειγιοάντα είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο πιάτο που παρασκευάζεται με μαύρα φασόλια και διάφορα κρέατα, όπως χοιρινό, μοσχαρίσιο και λουκάνικο. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι, χόρτα και φέτες πορτοκαλιού. Εδώ είναι μια συνταγή για feijoada που εξυπηρετεί 6-8 άτομα:

Συστατικά: 1:

Μαύρα φασόλια: 1 κιλό αποξηραμένα μαύρα φασόλια

1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κιλό λουκάνικο (όπως linguiça ή chorizo), κομμένο σε μικρές φέτες.

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

2 φλιτζάνια νερό

Αλάτι, κατά βούληση

Ρύζι, λαχανίδες και φέτες πορτοκαλιού, για το σερβίρισμα

Οδηγίες:


Ξεπλύνετε τα μαύρα φασόλια και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 2 ίντσες. Φέρτε το νερό σε βρασμό και αφήστε τα φασόλια να βράσουν για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε την και αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν για 1 ώρα.

Στραγγίστε τα φασόλια και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό, το φύλλο δάφνης και μια πρέζα αλάτι. Φέρτε το νερό σε βρασμό, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε τα φασόλια να σιγοβράσουν, χωρίς κάλυμμα, για 1 1/2 έως 2 ώρες, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό, το μοσχαρίσιο κρέας και το λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρέας.

Προσθέστε αρκετό νερό στην κατσαρόλα ώστε να καλύπτει τα φασόλια και το κρέας κατά 1 ίντσα. Φέρτε το νερό σε βρασμό, κατόπιν μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε τη feijoada να σιγοβράσει, χωρίς κάλυμμα, για 1 ώρα.

Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και αλατίστε τη feijoada με αλάτι κατά βούληση. Σερβίρετε τη feijoada με ρύζι, χόρτα και φέτες πορτοκαλιού.

Σημείωση: Η feijoada παρασκευάζεται παραδοσιακά με διάφορα κρέατα, όπως χοιρινό, μοσχαρίσιο και λουκάνικο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των κρεάτων ή να προσθέσετε άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή αρνί, εάν το επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα με το γούστο σας, προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά, όπως πιπεριές ή ντομάτες, ή χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη φασολιών.

Post a Comment

0 Comments