Πώς μπορώ να φτιάξω Coppa



 Η Coppa είναι ένα είδος ιταλικού αλλαντικού που παρασκευάζεται από χοιρινό ώμο ή λαιμό. Συνήθως αρωματίζεται με βότανα, μπαχαρικά και κόκκινο κρασί και στη συνέχεια αποξηραίνεται στον αέρα για αρκετές εβδομάδες. Για να φτιάξετε coppa στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

2-3 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη ή λαιμό

2-3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Φρέσκα μυρωδικά (όπως δεντρολίβανο, θυμάρι και φύλλα δάφνης)

Για να φτιάξετε coppa, ξεκινήστε κόβοντας το χοιρινό κρέας από το περιττό λίπος και κόβοντάς το σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το θαλασσινό αλάτι, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, τα μούρα αρκεύθου, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί και τα φρέσκα βότανα για να δημιουργήσετε μια μαρινάδα. 

Τρίψτε τη μαρινάδα στις φέτες χοιρινού κρέατος, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε το χοιρινό στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, αναποδογυρίζοντας τις φέτες μία ή δύο φορές για να διασφαλίσετε ότι έχουν μαριναριστεί ομοιόμορφα.


Αφού μαριναριστεί το χοιρινό, βγάλτε το από το ψυγείο και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τις φέτες χοιρινού σε μια σχάρα και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα σε δροσερό, ξηρό μέρος για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το χοιρινό κρέας θα αποκτήσει μια παχιά, σκληρή φλούδα στο εξωτερικό και θα γίνει πολύ γευστικό.


Μόλις η coppa είναι έτοιμη, κόψτε την σε λεπτές φέτες και σερβίρετε την ως ορεκτικό, με τυρί και ψωμί ή σε σάντουιτς. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σαλάτες, πιάτα ζυμαρικών και άλλες συνταγές.


Post a Comment

0 Comments