Πως δημιουργήθηκε η ποιος δημιούργησε τη τεχνιτη νοημοσύνη

 Η τεχνητή νοημοσύνη,ΤΝ (Τεχνιτη Νοημσυνη) ή αλλιώς ΑΙ, είναι ένας τομέας της επιστήμης των υπολογιστών και της μηχανικής που περιλαμβάνει την ανάπτυξη ευφυών υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που κανονικά απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως η μάθηση, η επίλυση προβλημάτων και η λήψη αποφάσεων.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για τη δημιουργία ΑΙ και ο τομέας έχει μακρά ιστορία έρευνας και ανάπτυξης. Ορισμένες από τις πρώτες εργασίες στον τομέα της ΑΙ επικεντρώθηκαν στη δημιουργία συστημάτων που μπορούσαν να εκτελέσουν συγκεκριμένες εργασίες ή να μιμηθούν ορισμένες ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως το σκάκι ή η αναγνώριση προφορικών λέξεων.

Πιο πρόσφατα, η πρόοδος στη μηχανική μάθηση και την επεξεργασία δεδομένων κατέστησε δυνατή την ανάπτυξη συστημάτων ΑΙ που είναι σε θέση να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται μόνα τους, χωρίς να προγραμματίζονται ρητά για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Τα συστήματα αυτά είναι σε θέση να μαθαίνουν από δεδομένα και να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα μοτίβα και τις τάσεις που εντοπίζουν στα δεδομένα αυτά.

Η σημερινη ΑΙ που οι χρηστες του ιντερνετ μπορουν να κανουν συνομιλια μα την τεχνιτη νοημοσυνη την δημιουργησε η OpenAI, ένας ερευνητικός οργανισμός που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και προώθηση φιλικής ΤΝ. 

Η OpenAI είναι μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών που εργάζονται για την προώθηση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάπτυξη τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Υπαρχουν ηδη παρα πολλα εργαστηρια και οργανισμοι που σαν κεντρικο τους θεμα ειναι η τεχνιτη νοημοσυνη 

Post a Comment

0 Comments