Μπορω να φτιαξω μελισσια στο μπαλκονι μου; και αν ναι πως μπορω να τα φτιαξω ; ποσα χρειαζομαι για να μου βγαζει αποθεμα για ενα χρονο;

 Είναι δυνατόν να διατηρήσετε μέλισσες σε ένα μπαλκόνι, αλλά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το κάνετε. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Ελέγξτε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς: Ορισμένες πόλεις έχουν νόμους ή κανονισμούς που ρυθμίζουν τη διατήρηση μελισσών, οπότε είναι σημαντικό να ελέγξετε τις τοπικές αρχές για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται η διατήρηση μελισσών στο μπαλκόνι σας.

Εξετάστε το μέγεθος και τη θέση του μπαλκονιού σας: Οι μέλισσες χρειάζονται συγκεκριμένο χώρο για να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μπαλκόνι σας είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει μια κυψέλη. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη θέση του μπαλκονιού σας, καθώς οι μέλισσες χρειάζονται πρόσβαση στο φως του ήλιου και στα λουλούδια προκειμένου να παράγουν μέλι.

Αγοράστε ή κατασκευάστε μια κυψέλη: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για κυψέλες, που κυμαίνονται από προκατασκευασμένα κιτ μέχρι σπιτικά σχέδια. Μπορείτε να αγοράσετε μια κυψέλη στο διαδίκτυο ή από ένα τοπικό κατάστημα μελισσοκομικών ειδών ή μπορείτε να κατασκευάσετε τη δική σας χρησιμοποιώντας σχέδια και οδηγίες που διατίθενται στο διαδίκτυο.

Εφοδιάστε την κυψέλη σας: Θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να αποκτήσετε μια αποικία μελισσών για να γεμίσετε την κυψέλη σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αγοράζοντας ένα πακέτο μελισσών από έναν προμηθευτή μελισσοκομίας ή αποκτώντας ένα σμήνος μελισσών από έναν τοπικό μελισσοκόμο. Θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε εξοπλισμό, όπως πλαίσια, τροφοδότη και απομονωτή βασίλισσας.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το κόστος του εφοδιασμού μιας κυψέλης για ένα έτος, καθώς εξαρτάται από τις ειδικές ανάγκες της κυψέλης σας και το είδος των μελισσών που διατηρείτε. Θα πρέπει να υπολογίσετε στον προϋπολογισμό το αρχικό κόστος αγοράς ή κατασκευής μιας κυψέλης, καθώς και τα τρέχοντα έξοδα συντήρησης της κυψέλης, όπως η αγορά πρόσθετου εξοπλισμού ή προμηθειών και η πληρωμή για τυχόν απαραίτητες θεραπείες ή επιθεωρήσεις.

Γενικα μια οικογενεια 4 ατομων ισως να μπορει να συντηρηθει με μια καλη κυψελη , ισως δυοροφη η και τριοροφη , σιγουρα με παραπανω απο μια κυψελη εχετε καλυψει την αναγκη διατροφης σας με μελι αν βεβαια πανε ολα καλα με τα μελισσια σας !

Post a Comment

0 Comments