Πώς να στρώσετε ένα αίθριο-βεραντα



 Η τοποθέτηση μιας βεράντας μπορεί να είναι ένα έργο DIY, αλλά απαιτεί κάποιο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά. Ακολουθεί ένας γενικός οδηγός για τον τρόπο τοποθέτησης μιας βεράντας:

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας το μέγεθος και το σχήμα της βεράντας σας. Λάβετε υπόψη το μέγεθος της αυλής σας και τη διαρρύθμιση του εξωτερικού σας χώρου, καθώς και την προβλεπόμενη χρήση της βεράντας (όπως τραπεζαρία, χαλάρωση ή διασκέδαση).

Οριοθετήστε την περιοχή όπου θα τοποθετηθεί η βεράντα χρησιμοποιώντας πασσάλους και σπάγκο ή σπρέι βαφής. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χώρο γύρω από τις άκρες για τη βάση της βεράντας και για τυχόν υλικά μπορντούρας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Εκσκαφή της περιοχής σε βάθος περίπου 6-8 ίντσες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν χόρτα ή ζιζάνια, καθώς και τυχόν μεγάλες πέτρες ή συντρίμμια.

Ισοπεδώστε τη βάση της εκσκαφής χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη τάπα ή έναν μηχανικό συμπιεστή. Η βάση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη για να εξασφαλιστεί μια σταθερή βάση για το αίθριο.

Προσθέστε ένα στρώμα βάσης από θρυμματισμένη πέτρα ή χαλίκι στην εκσκαφή, απλώνοντάς το ομοιόμορφα και συμπιέζοντας το με χειροκίνητη τάπα ή μηχανικό συμπιεστή. Το στρώμα βάσης πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 ίντσες.

Εγκαταστήστε τυχόν υλικά μπορντούρας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, όπως μεταλλικές ή πλαστικές μπορντούρες ή πλακόστρωτα από τούβλα ή πέτρα.

Προσθέστε ένα στρώμα άμμου πάνω από τη βάση, απλώνοντάς το ομοιόμορφα και χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη τάπα ή έναν μηχανικό συμπιεστή για να το ισοπεδώσετε. Το στρώμα άμμου πρέπει να έχει πάχος περίπου 2 ίντσες.

Τοποθετήστε τα πεζοδρόμια της βεράντας πάνω στην άμμο, ξεκινώντας από μια γωνία και προχωρώντας προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχένιο σφυρί για να χτυπήσετε τα πλακόστρωτα στη θέση τους και να βεβαιωθείτε ότι είναι οριζόντια. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χώρο μεταξύ των πεζοδρομίων για την άμμο αρμολόγησης (περίπου 1/4 ίντσας).

Αφού τοποθετήσετε όλα τα πεζοδρόμια, προσθέστε άμμο αρμολόγησης στα κενά μεταξύ των πεζοδρομίων, χρησιμοποιώντας μια σκούπα για να τη σκουπίσετε στους αρμούς.

Συμπιέστε το αίθριο περπατώντας από πάνω του με χειροκίνητη σφυρίχτρα ή μηχανικό συμπιεστή. Αυτό θα βοηθήσει στην καθίζηση της άμμου αρμολόγησης και θα εξασφαλίσει μια σταθερή επιφάνεια.

Μόλις συμπιεστεί η αυλή, μπορείτε να προσθέσετε τυχόν τελικές πινελιές, όπως έπιπλα εξωτερικού χώρου ή φυτά.

Σημείωση: Αυτό είναι απλώς ένας γενικός οδηγός και τα συγκεκριμένα βήματα και τα υλικά που θα χρειαστείτε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του έργου της βεράντας σας. Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία ή να ακολουθείτε έναν λεπτομερή, βήμα προς βήμα οδηγό από μια αξιόπιστη πηγή όταν αναλαμβάνετε ένα έργο DIY όπως αυτό.



Post a Comment

0 Comments