Πως κατασκευαζεται το αρνητικο στοιχειο μια μπαταριας

 


Ο αρνητικός πόλος ή το ηλεκτρόδιο μιας μπαταρίας είναι συνήθως κατασκευασμένο από άνθρακα ή γραφίτη. Σε μια τυπική μπαταρία μολύβδου-οξέος, το αρνητικό ηλεκτρόδιο κατασκευάζεται από πάστα διοξειδίου του μολύβδου που αναμιγνύεται με μικρή ποσότητα αιθάλης. Αυτό το μείγμα στη συνέχεια πιέζεται σε σχήμα και ψήνεται για να δημιουργηθεί το αρνητικό ηλεκτρόδιο.

Σε άλλους τύπους μπαταριών, όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, το αρνητικό ηλεκτρόδιο κατασκευάζεται συνήθως από ένα στρώμα άνθρακα ή γραφίτη. Αυτό το στρώμα πιέζεται σε σχήμα και στη συνέχεια επικαλύπτεται με ένα αγώγιμο υλικό, όπως χαλκό ή αλουμίνιο, για να δημιουργηθεί το αρνητικό ηλεκτρόδιο.

Το αρνητικό ηλεκτρόδιο είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση και την απελευθέρωση ηλεκτρονίων κατά τη διαδικασία φόρτισης και εκφόρτισης, αντίστοιχα. Όταν η μπαταρία εκφορτίζεται, το αρνητικό ηλεκτρόδιο απελευθερώνει ηλεκτρόνια, τα οποία ρέουν μέσω ενός εξωτερικού κυκλώματος και παρέχουν ισχύ σε μια ηλεκτρική συσκευή. Όταν η μπαταρία φορτίζεται, το αρνητικό ηλεκτρόδιο απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία παρέχονται από μια εξωτερική πηγή ενέργειας.

Post a Comment

0 Comments