Πως να φτιαξω τι δικο μου αρωμα ;

Η παρασκευή του δικού σας αρώματος είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική εργασία που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το άρωμα στις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν τα βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το δικό σας άρωμα στο σπίτι:

Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Αιθέρια έλαια ή αρωματικά έλαια (όπως γιασεμί, λεβάντα ή μέντα)
Έλαιο βάσης (όπως έλαιο τζοτζόμπα ή αμυγδαλέλαιο)
Ένα μικρό, σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι με καπάκι που να εφαρμόζει καλά για την αποθήκευση του αρώματος
Αποφασίστε για το άρωμα που θέλετε να δημιουργήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο αιθέριο έλαιο ή να αναμείξετε διάφορα έλαια μαζί για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό άρωμα. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να χρησιμοποιείτε 20-30 σταγόνες αιθέριων ελαίων ανά 1 ουγγιά (30 ml) βασικού ελαίου.

Προσθέστε τα αιθέρια έλαια ή τα αρωματικά έλαια στο βασικό έλαιο στο γυάλινο μπουκάλι και ανακινήστε καλά για να αναμειχθούν. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με μια μικρή ποσότητα ελαίων και να προσαρμόσετε την αναλογία ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αφήστε το άρωμα να παραμείνει για λίγες ημέρες για να ωριμάσει και να αναπτυχθεί το άρωμα. Μπορείτε να ανακινείτε ελαφρά το μπουκάλι κάθε μέρα για να βοηθήσετε τα έλαια να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Μόλις το άρωμα ωριμάσει, είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα σημεία των παλμών σας (όπως στον καρπό, στο λαιμό και πίσω από τα αυτιά) όπως επιθυμείτε. Φροντίστε να αποθηκεύσετε το άρωμα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να διατηρηθεί το άρωμα.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αν χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση για να φτιάξετε το δικό σας άρωμα.

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως να φτιαξω εναν ανιχνευτη μεταλλων ;.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments