Τι είναι το block chain;;;



Το block chain είναι ένα κατανεμημένο, ψηφιακό βιβλίο που καταγράφει τις συναλλαγές σε πολλούς υπολογιστές. Ονομάζεται "block chain" επειδή αποτελείται από μια σειρά μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε μπλοκ περιέχει έναν κατάλογο συναλλαγών και μόλις ένα μπλοκ προστεθεί στην αλυσίδα δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Το block chain είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από καμία μεμονωμένη οντότητα. Αντίθετα, βασίζεται σε ένα δίκτυο υπολογιστών για την επικύρωση και την καταγραφή των συναλλαγών. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά ασφαλές, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να τροποποιηθεί ή να διαγραφεί μια συναλλαγή από τη στιγμή που έχει προστεθεί στην αλυσίδα μπλοκ.

Η πιο γνωστή χρήση της τεχνολογίας blockchain είναι η δημιουργία και η χρήση κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin. Ωστόσο, το blockchain έχει πολλές πιθανές εφαρμογές πέραν αυτού, όπως η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, τα συστήματα ψηφοφορίας και η επαλήθευση ταυτότητας.

Το block chain είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και οι πλήρεις δυνατότητές της δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί. Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε επιχειρήσεις.

Post a Comment

0 Comments