ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Πως να φτιαξω Ajiaco Σουπα απο την Κολομβια

 Το Ajiaco είναι μια παραδοσιακή κολομβιανή σούπα που φτιάχνεται με πατάτες, κοτόπουλο και καλαμπόκι. Είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που συχνά σερβίρεται με αβοκάντο, κάπαρη και κρέμα γάλακτος στην κορυφή.



Για να φτιάξετε ajiaco στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

3 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια πατάτες σε κύβους

1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

αβοκάντο, κάπαρη και κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή ajiaco:

Συνδυάστε το κοτόπουλο, το ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τις πατάτες, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή έναν ολλανδικό φούρνο. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να ψηθεί.

Σερβίρετε το ajiaco ζεστό, με αβοκάντο, κάπαρη και κρέμα γάλακτος από πάνω, αν θέλετε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο ajiaco, όπως πιπεριές, κολοκυθάκια ή φασολάκια. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το καρύκευμα στα γούστα σας, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο, αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με την επιθυμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ζωμού ή νερού για να διαφοροποιήσετε τη γεύση της σούπας.

Post a Comment

0 Comments