ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Πως να φτιαξω Açorda Σουπα Πορτογαλιας

 


Η Açorda είναι ένα παραδοσιακό πορτογαλικό πιάτο που παρασκευάζεται με ψωμί, σκόρδο και κόλιανδρο. Συχνά σερβίρεται ως σούπα ή στιφάδο και μπορεί να γίνει με ή χωρίς θαλασσινά ή κρέας.


Για να φτιάξετε açorda στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

αυγά ποσέ ή τηγανητά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

αβοκάντο σε κύβους ή βρασμένα αυγά σε φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή açorda:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή  φούρνο, φέρνετε το ζωμό σε βρασμό. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψωμί, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ψωμί.

Σερβίρετε την açorda ζεστή, με αυγά ποσέ ή τηγανητά από πάνω, αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στην κορυφή της açorda κομμένο σε κύβους αβοκάντο ή βρασμένα αυγά σε φέτες, εάν το επιθυμείτε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε θαλασσινά ή κρέας στην açorda, όπως γαρίδες, μύδια ή κοτόπουλο. Απλώς προσθέστε τα θαλασσινά ή το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το ψωμί και τα λαχανικά και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά ή το κρέας. 

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το καρύκευμα στα γούστα σας, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο, αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με την επιθυμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ζωμού για να διαφοροποιήσετε τη γεύση της açorda.

Post a Comment

0 Comments